Skip to content

Az izraeli parlament keresztény szervezeteknek fejezte ki háláját

A Knesszet elnöke kedden köszönetét fejezte ki a világ minden táján szerveződő keresztényeknek, akik kiállnak a holokauszt túlélők, valamint a modern Izrael mellett. Az Európai Koalíció Izraelért elnöke arra figyelmeztetett, hogy a mai napig léteznek olyanok, akik be akarják fejezni Hitler terveit.

Reuven Rivlin, az izraeli parlament, a Knesszet elnöke kedden köszönetét fejezte ki a világ minden táján szerveződő keresztényeknek a holokauszt túlélők, valamint a modern Izrael támogatásáért. Az elismerés és megbecsülő nyilatkozatok a Knesszet hivatalos ülésén, több mint 30 ország keresztény vezetői jelenlétében történt.

Ezt megelőzően a Knesszet képviselői részt vettek egy hivatalos ünnepségen, ahol az Izraeli kormány, valamint a keresztény szervezetek képviselői elkötelezték magukat, hogy együttműködnek a holokauszt túlélők támogatásában és az antiszemitizmus elleni harcban. Az Európai Koalíció Izraelért (ECI) elnöke, Harald Eckert volt az egyik főszónok az eseményen. Beszédében arra emlékeztette a közönséget, hogy 2012. január 20-án a Wannsee-i konferencia 70. évfordulójára kerül sor. Ez az a Berlin melletti hely, ahol Adolf Hitler és más náci vezérek döntöttek a „végső megoldásról”, a zsidók megsemmisítéséről. Eckert arra emlékeztetett, hogy „még ma is vannak olyanok, akik tagadják a holokauszt történelmi tényeit, és akik be akarják fejezni azt, amit Hitler elkezdett”. Hozzátette: a hátralevő 3 évet a Wannsee-i konferencia 70. évfordulójától Auschwitz felszabadításának 70. évfordulójáig arra kell felhasználni, hogy felhívják a nemzetközi közösséget arra a zsidó embereknek tett komoly fogadalomra, hogy soha többé nem hagyják cserben őket, ha egzisztenciális fenyegetésekkel kerülnek szemben.

Január 20-án globális keresztény kampány indul Berlinben, amely egy speciális konferenciával veszi kezdetét. Az esemény szervezésében az ECI is részt vesz, amely 5 éve arra kérte fel a keresztény közösségeket, hogy emlékezzenek meg a holokauszt áldozatairól a január 27-ei Holokauszt Emléknapot megelőző vasárnap. Idén január 29-én lesz megtartva ez az emléknap. A hivatalos berlini eseményen kívül keresztény szervezetek Brüsszelben is megemlékezést tartanak.

forrás: atv.hu

Back To Top