Skip to content

“..érezzük, ha szeretnek minket.”

Különleges istentiszteleti alkalom, kettõs vendégség volt a Soproni Evangéliumi Gyülekezetben 2008. március 09-én.Vendégeink voltak a Soproni Zsidó Hitközség és Helmuth Eiwen pásztor vezetésével a Wr.Neustadt-i „ICHTHYS” gyülekezet tagjai.

Öröm volt látni, hogy a dicsõítés ideje alatt a zsidó testvérek együtt énekelték velünk az ismert héber dallamokat.

Az igét Helmuth Eiwen hirdette. A Jn. 4,22-bõl: „Az üdvösség a zsidók közül ered.” volt az igehirdetés témája. Helmuthot és feleségét Ulit Isten különlegesen és prófétikus módon vezette Izrael szeretetére, a megbékélés szolgálatára (lsd. “A megbékélés kapujában”) valamint az „Olajfa mozgalmába”, amelynek célja megbékélést vinni a zsidók felé, hordozva Jézus szeretetét, valamint visszavezetni az eklézsiát szellemi gyökereihez.
Sándor Péter a Zsidó Hitközség vezetõje õszinte, protokoll mentes szavakkal megköszönte az együttlét lehetõségét, beszélt a zsidó keresztény párbeszéd fontosságáról. Tekintetében ott volt a zsidó évezredek öröksége és zárszóként ezt mondta: „Mert mi zsidók, érzékeny emberek vagyunk, érezzük, ha szeretnek minket.”

 

Az alkalmat szeretetvendégség zárta, ahol lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre, a kapcsolatok építésre a terített asztal mellett. A gondosan elkészített ételek – közös grillezés –, a finom sütemények szerető felszolgálása között Sándor Péter, hitközségi elnök vidáman válaszol a kérdéseinkre, majd a gyerekekkel játszik. Mert az ilyeneké – a jövő – az Isten Országa.

Back To Top