Skip to content

Kongresszus Ausztriában

Szeretnénk a kongresszuson elhangzott tanításokat közkincsé tenni.

Jelenleg arra lesz lehetőségünk, hogy a felvételeket CD-n angolul és németül, majd reményeink szerint a késõbbiekben magyar fordítással is meg lehet rendelni.

Benjamin Berger
Egy osztrák gyökerekkel rendelkezõ, ortodox-zsidó családban nõtt fel New Yorkban. 1967-ben jutott hitre Krisztusban, és 1972-ben Izraelbe települt. Ma Rúben nevû testvérével Jeruzsálem óvárosában egy Messiás-hívõ közösséget vezet, és világszerte szolgál ezzel az üzenettel. E szolgálat számos Izraelrõl írt könyvet is magába foglal.


Malcolm Hedding

A Dél-Afrikában született teológus tanulmányai után 25 évet szolgált pásztorként egy pünkösdi gyülekezetben. 2000 óta a „Nemzetközi Keresztény Követség, Jeruzsálem” igazgatója. Jeruzsálemi szolgálata, Izrael helyzetének ismerete és Izrael szellemi jelentőségéről alkotott mély teológiai meglátásai miatt világviszonylatban az egyik legelkötelezettebb tanító.

Szekciók:

1.Vladimir Pikman: A messiási mozgalmak napjainkban.

2.Ekkehard Höfig: Mit tanulhatunk a messiási zsidóságtól?

3.Joela nővér: Felelősségünk, és szolgálatunk a zsidóságért.

4.Waltraud Keil: Nyughatatlan Közel-Kelet: Az izraeli-arab konfliktus.

5.Robert Währer: A keresztény egyház egyik alapproblémája – az idegen hatások, kiszorítva a héber gondolkodást, elszakítják gyökerétől.

6.Heribert Binder: Testvéri szembenállás Isten házában: Tragédiák a keresztény-zsidó kapcsolatban – az okok feltárása – a gyógyulás kilátásai.

Minden témát szombat délután kétszer kínálunk fel, hogy minden résztvevő két különböző szekciót meg tudjon látogatni. A témákat pénteken délután mutatják be a referensek, hogy át lehessen gondolni szombatig a szekciók választását.

Kerekasztalbeszélgetés:
Az alábbi témák terítéken: Izrael, Jézus Teste, Iszlám
Rövid bevezető gondolatok után egy moderátor közreműködésével mind a nyolc meghívott vendég elmondja véleményét.

Rendezvény helyszíne:
Veranstaltung Z2000 / Rendezvényközpont  Z2000 Sparkassaplatz 2
A-2000 Stokerau bei Wien

Back To Top