Skip to content

Törökország terrorszervezeteket támogat (?)

török izraelIzrael vádja szerint Törökország terrorszervezeteket támogat, amelyet a NATO tagjaként alapvetően el kellene utasítania. Izrael ezért a szervezethez fordult, hogy tegyen lépéseket Törökország tevékenysége ellen.

Az izraeli hatóságok arra kérik a NATO-t, hogy tegyen hatékony lépéseket Törökország ellen, amely minden akadály nélkül engedélyezi a Hamász vezetőinek, hogy Isztambulból irányítsák a szervezetet, adta hírül a Middle East Monitor.

Az Israel Today nevű izraeli újság szerdán hivatkozott izraeli tisztségviselők a NATO-nak címzett levelére, amelyben a következő állt: “Egy NATO-tag számára nem megengedett, hogy kapcsolatokat ápoljon terrorista szervezetekkel.”
Kattintson és nézegessen képeket az izraeli hétköznapokról!

Saleh al-Arourit, a Hamász egyik prominens vezetőjét Izrael felelősnek tartja számos, Izrael ellen irányuló katonai művelet végrehajtásáért. Továbbá izraeli vezetők gyanítják, hogy al-Arourinak köze volt a Palesztin Hatóság megbuktatására irányuló akcióhoz Ciszjordániában néhány hónappal ezelőtt.

Az üggyel kapcsolatban egy magas rangú izraeli tisztségviselő a következőket mondta: “A kormány tisztában van azzal, hogy az ellenálló mozgalom bázisa Isztambulban Recep Tayyip Erdogan török elnök beleegyezésével és felügyeletével működik, ugyanúgy, ahogy a Muszlim Testvériség is.”

Moshe Ya’alon izraeli védelmi miniszter már a múlt hónapban tett amerikai látogatása során jelezte Chuck Hagel volt amerikai védelmi miniszternek, hogy tudomásuk szerint a Hamászt Törökország és Katar is támogatja.

forrás. www.kitekinto.hu – Káply Mátyás | 2014. november 28., péntek

Back To Top