Skip to content

Napi tízezer áldozat…

A TRAFÓ AJÁNLATÁBÓL!

A program a LOW holland-flamand Kultfeszt keretében valósul meg.
Néhány négyzetméter, többezernyi kézzel faragott apró báb: gyilkosok és áldozatok. A színpadon Auschwitz. Színpadon? Auschwitz?

A magát színházi kollektívaként meghatározó holland Hotel Modern nem ismeretlen Magyarországon, elsõ világháborús elõadásuk (The Great War) néhány éve szerepelt már a Trafó mûsorán. A dokumentumot és a fikciót, a tragikus realitást és az illúziók világát mesterien elegyítõ társulat formanyelve a film és a képzõmûvészet határvidékeit érinti, legújabb elõadásuk pedig egyenesen a lehetetlent kísérli meg: a történelem egyik legnagyobb tömeg-gyilkosságát mutatják be.

Élethûen felépített barakkokkal, apró fabábok ezreinek segítségével ábrázolja a társulat az auschwitzi koncentrációs tábor, a halálgyár mindennapi mûködését. Egy szó sem hangzik el, az alkotók – mint óriás haditudósítók – minikamerákkal mozognak a díszletben, filmezik a történéseket, a közönség pedig a kivetített képeket látva válik néma szemtanúvá.

A Hotel Modern Rotterdamban működő színházi csoport, mely 1996-ban alakult, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg színészek és Herman Helle képzőművész/performer vezetésével. Előadásaikban a színház és a bábművészet között keresnek kapcsolatot, a képzőművészet egyes elemeit is bevonva a munkába. A társulat egyszerre használja a színpadon a szöveget, a zenét, a színészi játékot és különféle tárgyi objekteket – felidézve, ugyanakkor ellenőrizve is a káosz elemeit.

A darabot rendezte és előadja:

Herman Helle, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg

Hang: Ruud van der Pluijm

Technika: Saskia de Vries, Edwin van Steenbergen

Produkciós Manager: Heleen Hameete

Rádai Andrea kritikája a Táborról!

Halász Tamás kritikája a Nagy Háborúról!

FEBRUÁR 21-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN, INGYENES BEAVATÓ ELőADÁST TARTUNK KÖZÉPISKOLÁS CSOPORTOK SZÁMÁRA!!!

A program magában foglal egy előzetes tárlatvezetést a Holokauszt Emlékközpontban, majd a darab megtekintését február 21-én a Trafóban és az előadást követően egy beszélgetést.

A beszélgetés vezetői:

Pécsi Tibor és Pető Szilvia, a Holokauszt Emlékközpont munkatársai.

A Holokauszt Emlékközpontban tett kiállítás-látogatás a programcsomag része, a múzeummal előzetesen egyeztetve kiválasztható a megfelelő nap és időpont, bármikor a beavató előadást megelőző hetekben! Az emlékközpont kedden, szerdán, pénteken 10-18 óráig várja a középiskolás csoportokat!

Jelentkezés a tárlatvezetésre és az előadásra: a Holokauszt Emlékközpontban a (06-1) 455-3314-es telefonszámon, a pecsi.tibor@hdke.hu email-címen vagy a dora@trafo.hu email-címen!

Back To Top