skip to Main Content

Tudósítás a filmről a Kisalföld hasábjain

Részletek a cikkből….

CSG és KK– Még a tavalyi év nyarán egy Csányi Gáborral történt baráti beszélgetéskor merült fel, hogy készülő filmjéhez írhatnék valami hangulatban hozzá illő zenét – kezdte a kapuvári zenész, aki a zeneszerzést még decemberben kezdte el, amikor a film munkakópiáját kézhez kapta. – Többször néztem meg az alkotást, hogy bele tudjam élni magam a film történetébe, hangulatába, melyhez végül három változat és több effekt is készült – mondta a zeneszerző. A filmben végül mindhárom változatból megszólal egy részlet. – Komoly kihívást jelentett e munka, szívesen kipróbálnám magam ezen a területen máskor is – tette hozzá Kálló Kamill.

– A film alapötlete Roóz Zoltán kollégámtól származik, aki sokadik szentföldi útján ismerkedett meg a történet főszereplőjével, Garai Andrással – mesélte a kezdeteket Csányi Gábor rendező. A 2012 nyarán Netanjában felvett, mintegy négyórányi beszélgetés vágott formája kiegészült korabeli dokumentumokkal, Auschwitzban, Pécsen és más városokban felvett anyaggal és egyévnyi vágó-, rendezői munka után, 2014 végére készült el a Szerelemből Auschwitzba című film.
– Az alkotás története Garai András életének fiatalkorát mutatja be, aki a ’44-es német megszállás előtt vesztette el édesanyját, majd apja egy őskeresztény nőt feleségül véve kikeresztelkedett zsidó hitéből – mesélte a történetet Csányi Gábor. A tizenéves Garai azonban szerelmes lett egy zsidó lányba, kikeresztelkedés helyett inkább feljelentette magát a Gestapónál és követte Ágit a gettóba, majd együtt indultak Auschwitz poklába – hogy mi lett a Dachaut is megjárt Garai András és tőle Auschwitzban elválasztott szerelmének további sorsa, derüljön ki a filmből – tette hozzá a rendező.

A teljes cikk

forrás: www.kisalfold.hu

Fel a lap elejére