Skip to content

Holokauszt-túlélő ment keresztényeket Szíriából

sziriai_kereszt2000 közel-keleti keresztény életét mentheti meg az a brit férfi, akit gyermekként Ausztria területéről mentettek ki a Holokauszt borzalmai elől.

George Weidenfeld könyvkiadó és a brit Lordok Házának tagja úgy nyilatkozott, „adósságát törleszti” az Iszlám Állam (ISIS) elől menekülő keresztények megmentésének támogatásával, ugyanis egykor őt is kvékerek és a Plymouth Brethren keresztény mozgalom tagjai öltöztették, étkeztették és segítették abban, hogy 1938-ban eljusson Nagy-Britanniába a nácik vezette Ausztriából – írta a JTA.

A 95 éves férfi által létrehozott Weidenfeld Safe Havens Fund nevű alapítvány 150 szír keresztény Lengyelországba szállításával kezdte az életmentő projekt végrehajtását a múlt hét során. Az iszlám terrorszervezet elől menekülő keresztényeket magántulajdonban lévő, bérelt repülőgéppel szállították Európába, ahol a letelepedésben is segítséget kapnak. A menekültek számára nyújtott pénzügyi támogatás része egy 12-18 hónapig járó segélycsomag is.

„Volt egy adósságom, amit vissza kell fizetnem” – mondta Weidenfeld. „És ez sok olyan fiatalra vonatkozik, akik részt vettek a Kindertransportban – tette hozzá, utalva arra a mentőakcióra, melynek során nem zsidó személyek mentettek meg zsidó gyermekeket a Holokauszt idején.

forrás:zsido.com

Kép forrása: timesofisrael.com

Back To Top