Skip to content

Hozsánna a Júda Oroszlánjának ! VII. rész

Dr. Tatai István református lelkipásztor beszámolójának részletei a ’Minden Nemzet Összehívása Jeruzsálemben’ konferenciáról(2008. szeptember 30. – október 10.)

Az európai gyógyászat határai és Isten végtelen szeretete Afrikában

Ugandában a múlt évszázad utolsó harmadában megjelent a népességet teljes kihalással fenyegetõ AIDS-vírus. Az országot a teljes tönkremenetel víziója fenyegette. A helyi egyházak Nyugat-európai testvéreikkel konzultáltak, tõlük vártak orvosi segítséget a nyomorult helyzetben. A hír azonban lesújtó volt: az AIDS vírustól szenvedõt senki sem tudja meggyógyítani. Ekkor, az egyéb nyomorúságoktól és polgárháborútól is szenvedõ ugandai egyházak, elkezdtek Istenhez kiáltani, és Isten csodát tett. John Mulinde lelkész elmondása szerint, Isten Afrikában az elmúlt években igen sok AIDS vírussal fertõzött beteget gyógyított meg, s mára a vírusfertõzés visszavonulóban van, az ország pedig lelkileg is talpra állt.

Az egyik ugandai testvérrel beszélgetve, feltettük a kérdést, vajon Isten miért nem tesz ilyen Afrika-méretű csodát közöttünk Európában is? Sajnos azt a választ kaptuk, amire számítottunk. Túlságosan jól megy még nekünk. Szinte mindenük meg van, s ez nem kedvez a radikálisan Istenhez kiáltó hitnek. Amíg számos mankóval rendelkezünk, s nem látjuk kétségbeejtő helyzetünket, addig hitünk karja és a hangunk ereje is mintha gyengébb lenne… Nyilván a kérdés ennél összetettebb, de a válasz mindenképpen elgondolkodtató.

Back To Top