Skip to content

Üdvözlet Libanonból II.

Mielőtt megosztanánk személyes híreinket, hadd köszönjem meg imádságaitokat és értünk való aggodalmatokat. Megosztottátok velünk, hogy törődtök velünk, és barátaitokkal itt Libanonban és ez nagyon drága a számunkra. Az Úr bőségesen áldjon meg Titeket.

A helyzet Libanonban nagyon-nagyon rossz. Pusztulás, háború, légiriadók és gyilkolás: ebből állnak napi híreink. Az a helyzet iróniája, hogy egy idő után úgy kezdesz gondolkodni, hogy ha nem a te fejedre esik a bomba, akkor minden OK ! Azért imádkozunk, hogy az Úr a mi szíveinket érzékenyen tartsa mások szenvedéseire és megértsük az egész helyzet szörnyű komolyságát.

Mindenütt a félelem, és miután már rengeteg célpontot kilőttek a keresztény negyedekben is, (olyan katonai célpontokat, mint példáula telekommunikációs központokat) az emberek, akik a mi környékünkön élnek, már félnek az ilyen telekom központoktól. A mi környékünkön három ilyen van. Kérünk, imádkozzatok biztonságunkért és azokért, akik ilyen célpontok környékén laknak.

Hisszük, hogy ez a háború elsősorban a mennyeiekben zajlik, és Isten szellemi munkát végez. Azért imádkozunk, hogy gyorsan végezze be, amit elkezdett, és hogy beléphessünk egy új korszakba minél hamarabb. Igen, Isten egy hatalmas változást munkál a Közel-Keleten és hisszük, hogy ennek eredménye a démoni szellemiség lerombolása lesz, ami ezt a térséget uralja, és akkor sokan, akik ma megkötözöttségben élnek, eljuthatnak a Krisztus ismeretére. Amen!

Ahogyan már hallottátok korábban is, több mint félmillió a menekült és sokan a mi környékünkre jöttek. Számunkra ez jó lehetőség, hogy Krisztus szeretetét osszuk meg velük, és beszéljünk az Evangéliumról. Természetesen, ahogyan ez a káoszban lenni szokott, soka rablás, eltűnnek autók, betörnek házakba, ezért sokan Beirut biztonságosabb részeibe húzódtak, de itt is mindenütt hallani lehet a robbanások zaját. Inkább itt maradnak az emberek, minthogy elmenjenek vidékre, ahol nagyobb biztonságban lennének, de nem akarják, hogy hazatérve otthonukat kifosztva találják, vagy úgy hogy abba menekültek költöztek. Ugyanis ez már megtörtént az előző háborúban és nagy gond volt abból, hogy az így beköltözött menekültek nem akartak aztán elmenni. Úgy érvelnek, hogy nekik nincs hová menniük, mert lerombolták az otthonaikat…

Back To Top