Skip to content

Üdvözlet Libanonból

Tegnap élte át Libanon Kána tragédiáját, amikor 25 gyermeket temetett maga alá egy 3 emeletes épület a bombázások miatt. Döbbenetes látvány volt. A hizbollah kezdte ezt az egészet, vagy az izraeli hadsereg? Senki nem tudja, de az ilyen pillanatokban csak letaglózva állunk, és nincsenek szavaink, csak sírni szeretnénk, mert ezek az ártatlan cseppségek fizetik meg a démonikus harag és a háború árát. Beszéltünk az egyik testvérrel, aki Libanon déli részén él és elmondta, micsoda szükségben vannak, ő és 20 másik hívő keresztény testvér. Rakéták, légiriadók és éhség a napi terhük. A hizbollah a rakétáit a gyülekezet épülete mellett helyezte el, ahová ezek a testvérek menekültek, innen lövik ki a rakétákat, aztán elmennek. Ezért bombázzák keményen az izraeliek ezt a területet. A testvérek nem tudják elhagyni a házat, a környéket. Nem járnak autók, nincs tömegközlekedés, az autóutakat is elvágták. Már minden maradék pénzüket elköltötték, és nincs több tartalékuk. Holnap reggel szeretnénk nekik pénzt utalni, hogy legalább a legszükségesebb dolgokat meg tudják venni. Kérlek, imádkozzatok értük személy szerint. Elmondták, hogy azzal töltik idejüket, hogy minden este 11-ig dicsőítik az URat!

Köszönjük mindőtöknek, akik küldtetek pénzadományt. Mi továbbítjuk szükségre jutott testvéreinknek.

Azonban már mi is érezzük a háború hatásait, mert éppen most álltak le a benzinkutak, az országban nincsen üzemanyag.

Ez azt is jelenti, hogy csak addig tudjuk az autóinkat használni, míg futja a tankban lévő benzin, aztán mindent gyalog kell majd elintéznünk.

Ezen a héten már úgy végezzük a gyülekezeti szolgálatot, mint annak idején a korai gyülekezet tette…megáldhatunk falvakat, vagy lerázhatjuk a port is lábunkról, ahogyan az Úr mondta. Folyt köv…

Back To Top