Skip to content

Rakéták tucatjai Tel Aviv, Jeruzsálem, Asdod, Askelon és a Ben Gurion repülőtér felé – Bosszú egy Hamasz-vezér felszámolásáért?

66717“Most nyílnak ki a pokol kapui” – közölte a Hamasz szóvivője kedden este.

A terrorszervezet azt is közölte, hogy tisztában van a következményekkel, amelyeket a Gázai-övezetnek el kell majd viselnie.

A Hamasz egy Al Dalou nevű palesztin család halálával indokolja a heves rakétazáport, akiknek háromemeletes házára állítólag öt rakétát lőtt ki az Izraeli Légierő.

Helyi híresztelés szerint azonban Izraelnek egy nagyon magasrangú Hamasz-vezért sikerült likvidálnia – esetleg magát Muhammad Déf-et, a terrormozgalom egyik legvéresebb kezű aktivistáját, akit az Izraeli Légierő számos alkalommal vett célba, ám eddig minden alkalommal megmenekült, legutóbb 2006. júliusában, teljes rokkantságot okozó sérülésekkel.

Szerda reggeli jelentések szerint Déf felesége és lánya egy izraeli légitámadás során kedden életét vesztette. Időközben a Hamasz is elismerte, hogy a célpont maga Déf volt.

A rakétatámadás este nyolc óra óta folyamatos, a késő esti órákig mintegy 50 rakétát lőttek ki. A Légierő támadásai ugyancsak folyamatban vannak.

forrás: izraeli-hirlevel.blogspot.com – A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió BÉT adójának a folyamatos hírei

 

Back To Top