Skip to content

Hat izraeli zsidó fiatalt gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével

Elevenen égették el a palesztin-arab fiút – E sorok írója meri kijelenteni: egy bármivel – joggal vagy jogtalanul – vádolt ellenség vagy ellenfél, de bármilyen emberi, sőt, állati (!) lény eleven elégetése a zsidó étosz igen súlyos csorbulását jelenti. – Isten legyen irgalmas hozzánk!
Vasárnap délelőtt közölték: az izraeli biztonsági szervek hat személyt letartóztattak a 16 éves Mohammed Abu Khdeir múlt heti elrablásának és meggyilkolásának alapos gyanújával.

Az emberrablásnak és gyilkosságnak tehát nacionalista háttere van – vagyis a zsidó szélsőjobb felelős. A nyomozás részleteire még hírzárlat van érvényben. A bíróság kilenc nappal meghosszabbította a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A hat gyanúsított legidősebbje 22, legfiatalabbja 16 éves, tehát fiatalkorú is van közöttük. Neveiket hétfő reggelig nem hozták nyilvánosságra.

Az egyik gyanúsított beismerő vallomást tett, míg egy másik elmondta, hogy áldozatuk elrablása és meggyilkolása előtti napon egy kilencéves arab gyereket próbáltak gépkocsiba kényszeríteni. A gyermekrablást édesanyja erővel akadályozta meg.

Mohammed Abu Khdeir boncolásánál jelen volt a Palesztin Autonómia szakértője, Saber Al-Aloul is. A boncolási jegyzőkönyv szerint a szerencsétlen fiú még lélegzett, amikor tűzbe dobták, vagy felgyújtották: erre utalnak a légcsőben talált füstmaradványok.

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök részvétét tolmácsolta a gyászoló családnak és ígéretet tett rá, hogy a tettesek megkapják a méltó büntetést.

Mahmud Abbasz, a Palesztin Autonómia elnöke az ENSZ beavatkozását kérte az ügy kivizsgálására. Sajnálatos módon a három zsidó fiatal elrablása és meggyilkolása után ugyanezt nem érezte szükségesnek.

A szörnytettet zsidók követték el. Újabb, immár harmadik keserves csalódást kell elkönyvelnünk az ideálban, amelyet a kétezer év utáni visszatérés, az ideális társadalom kibuci kísérlete és annak kezdeti sikerei, majd az első győztes háborúk eufóriája ültetett az izraeli nemzettudatba.

Az ideálok első arculcsapása Mordecháj Vanunu árulása volt 1986-ban. Izrael közvéleménye nehezen fogta fel, hogy egy, az állam által nevelt és bizalmas állásba helyezett zsidó polgár szánt szándékkal kiadta a honvédelem legféltettebb titkait.

A második, jéghideg zuhanyt Jichak Rabin miniszterelnök meggyilkolása jelentette 1995. novemberében, zsidó egyetemi hallgató által. Ez máig ható traumát okozott.

forrás:http://izraeli-hirlevel.blogspot.hu

Back To Top