Skip to content

Izraelben magyarul: Sorsok a 20.századból

Készítettünk egy 4 perces filmelőzetest Garai András riportjából, akinek kalandos és nem mindennapi élete szolgál majd a dokumentumfilm alapjául. A film projekt munkacíme: Izraelben magyarul: Sorsok a 20. századból

                                               

Kedves Olvasóink, a segítségeteket és támogatásotokat szeretnénk kérni!

( Köszönet a támogatóknak, időközben ez a “projekt” megvalósult, a film Szerelemből Auschwitzba címmel elkészült.)

2009. év októberében Isten kegyelméből a Segítség az Élethez Alapítvány vezetőjével, Simonyi Andreával sikerült kijutnunk Izraelbe és a régebben már megismert, számunkra nagyon kedves idős magyar túlélőkkel 8 órás interjú anyagot leforgatni.

Hazatérve az volt a szándékunk, hogy készüljön ebből egy dokumentumfilm, amelyet pl. a Duna Tv-nek és városi Tv-k számára lehet felajánlani, ill. egy 35-40 perces film, amely rendhagyó történelem órák segédanyaga lehet az iskolákban, vagy a kiengesztelődés szolgálatában helyi közösségek hasznára lehetnek.

A Nemzeti Kulturális Alapnál 2010-ben pályáztunk, azonban a kormányváltást követően zárolták a forrásokat, s majd az új vezetés új prioritásai miatt nem nyertünk támogatást.

A filmek megvalósításához, technikai okok miatt pótfelvételre és az utómunkák tekintetében vágásra, szerkesztésre van még szükség.

Az Örökkévaló arra ösztönözött 2011. év végén, hogy azon igyekezzünk, hogy 2012-re elkészüljenek a riportok.

Riportalanyaink idősek 82 év körül vagy afölött járnak most már. Sajnos Rácz Klári nénit azóta már „elveszítettük”.

Az időnk rövidre van szabva és felelősek vagyunk azokért a kincsekért, amelyek a riportokon keresztül a kezünkbe jutottak, és fontos hogy jól sáfárkodjunk ezekkel a nemzetünk és az eklézsia javára.

Most sikerült találnunk egy személyt, Csányi Gábort, aki a filmes feladatokban profi módon és szinte önköltséges áron a segítségünkre lehet. De így is, a saját forrásainkat és a munkánkat befektetve a pótfelvétel és a projekt egyéb költségei még kb. 400 ezer forintot (kb.1400 euró) tesznek majd ki.

Április 29-én szeretnénk utazni Izraelbe 1 hétre, s így a pótfelvételt megkezdeni és a nyár végére a filmeket elkészíteni. (Szeretnénk, ha az idős riportalanyaink is láthatnák még a munkánk gyümölcsét.)

Amennyiben bármilyen módon tudjátok támogatni a projekt megvalósulását, kérlek jelezzetek vissza!

Hálásak vagyunk:

· ha imádkozol értünk,

· ha írsz pár bátorító sort,

· ha anyagi felajánlást tudsz tenni,

· ha kapcsolataiddal segítesz minket …stb.

További referencia:

Soproni megemlékezés 2011.

A film anyagi támogatásainak kezelője: a Keresztyén Segítség Hídja Alapítvány

OTP Bank Nyrt. Budapesti régió

Számlaszám: 11715007-20354277; megjegyzés rovatba: „Film projekt”

IBAN: HU 70 1171 5007 2035 4277 0000 0000;

Swift kód: OTP VHUHB

Köszönettel: Roóz Zoltán

Back To Top