Skip to content

Messiási zsidók pozitív megítélésben

Csodának is nevezhető, hogy a Channel 2 izraeli tévéállomás egy teljes műsoridős riportot mutatott be a Jézust követő zsidók életéről Izraelben és ezt pozitív felhanggal tette. Ez a 7 perces adás volt az első elfogulatlan ábrázolás a zsidó hívőkről az izraeli médiában.
A Channel 2 riportműsora a Ronnen család életének bemutatásával kezdődött, amint imádkoznak az étkezés előtt, majd a zsidó hagyományok szerinti sábbát vacsorát fogyasztják el, a gyertyagyújtás szokásával együtt. A riporter megjegyezte, hogy ezek a családok Jesua követői, de továbbra is zsidók, akik nem tagadták meg a zsidó szokásokat és hagyományokat.

A Bar David család, egyike az első Jézusban, mint Messiásban hívő izraeli családoknak, büszkén vállalja, hogy ők az első úttörők között vannak, akik Jézust követik Izrael földjén és izraeliként, és fiaik generációkon keresztül Izrael hadseregének elit alakulataiban szolgáltak.

“Először is zsidók vagyunk, hűségesek népünkhöz és a Tánákh-hoz, és az Újszövetséghez is.” Nyilatkozott Tsuriel Bar David.

A film egy összejövetelt is bemutatott a jeruzsálemi Semen Szászon (Az Öröm Olaja), gyülekezetben. Calev Meyers, a gyülekezet egyik vezetője elmondta az Israel Today című lapnak, hogy sok pozitív visszajelzés érkezett a riportműsor óta és jó volt látni az izraeliek számára, hogy honfitársaik Izrael Istenét áldják, és követik az ő Fiát, Jesuát, a Messiást.

Michael Schneider

A teljes interjú az Israel Today  áprilisi számában lesz olvasható!

Back To Top